Bonen en erwten

Bruine bonen

De bruine boon is bekend als basis in de Chili Con Carne. In een stamppot met aardappelen en spek. Of als stevige soep met vlees en kruiden. Het is eveneens een heerlijke basis voor een salade.

De bonen kunnen na een nacht weken in water de pan in. Pas geoogste bonen zijn sneller klaar dan iets langer gedroogde bonen . Proef af en toe, om er zo zeker van te zijn dat ze goed gaar zijn.

Prijs: €2.50

Laden Winkelwagen wordt bijgewerkt…

Kidneybonen

De dieprode kleur van de Kidney bonen is geeft nog meer kleur aan een smakelijke bonen gerecht. Of dit nu een hartige variant is of een lekkere soep.

De Kidneybonen smaken samen met de bruine bonen heel goed in een Chili Con Carne. De mooie grote boon is geteeld door de familie Smakman in Lutjewinkel in de gemeente Hollands Kroon. Een echt Noord-Hollands product.

Prijs: €2.50

Wieringer boontjes

Twee kleuren in een boon. Dat maakt de Wieringer Boontjes bijzonder. Uit Eigen Streek heeft de bonen ingekocht bij Smak in het Noord-Hollandse Lutjewinkel. De familie heeft als specialisatie de teelt van peulvruchten. Gedroogd zijn ze lang houdbaar en na een nacht in een pan water, zullen ze snel gaar zijn.

Prijs: €3.75

Witte bonen

Na een nacht volzuigen zijn deze vers gedroogde witte bonen klaar om te koken. Ze smaken heerlijk in een bonenschotel. Als stamppot met met gekookte aardappelen en zoute snijbonen. Of voor een bonensalade. Deze witte bonen komen uit het Noord-Hollandse Lutjewinkel.

Prijs: €2.50

Grauwe erwten

Grauwe erwten met spek en zuur. Een geliefd Nederlands gerecht. Uit Eigen Streek heeft verse bonen en erwten te koop geteeld in het Noord-Hollandse Lutjewinkel. Een nachtje laten weken en dan gaar koken.

Prijs: €2.50